האם כדאי לבצע תיקון מחשבים ניידים?
באופן חד משמעי ניתן להגיד שהתשובה על שאלה זאת היא כן – כדאי לפנות למעבדת מחשבים המתמחה בתיקון מחשבים ניידים. ובפסקאות הבאות ננסה לנמק את תשובתנו החד משמעית לשאלה נפוצה זאת.
שימוש במחשבים ניידים
מחשבים ניידים כיום מהווים כלי עבודה הנמצא בשימוש יומיומי על ידי בעלי מקצוע בכל התחומים כמו גם סטודנטים ותלמידים בכל הגילים בכל המקצועות.
מחשבים ניידים נמצאים בשימוש כמעט בכל בית עסק ובכל בית בו חיים תלמידים, סטודנטים או בעלי מקצועות חופשיים יימצאו מחשבים ניידים ולרוב יותר ממחשב יחיד.
בשל נפוצות השימוש במחשבים הניידים וירידת מחיריהם מתעוררת פעמים רבות השאלה, כאשר המחשב הנייד חדל לפעול באופן תקין, או אינו עומד בדרישות עומס והספק העבודה הנדרש מהמשתמשים בו, מתעוררת השאלה הנצחית האם כדאי בכלל לבצע תיקון…? ואם כן, האם לנסות לבצע את התיקון עצמאית? או אצל מי שמכר לנו את המחשב הנייד? או לחילופין ליצור קשר עם מעבדת מחשבים ובעיקר כזאת שמתמחה בתיקון מחשבים ניידים.
התשובה הנפוצה בקרב מוכרי המחשבים הניידים וגם היבואנים שמרגע שתמה אחריות היצרן לא כדאי לבצע תיקון מכיוון שהעלות היא גבוהה ביותר ולא משתלם לבצע אותו. תשובה דומה תקבלו לעתים ממעבדת מחשבים שאינה מתמחה בתיקון מחשבים ניידים.
כיום ניתן במעבדת מחשבים חדשנית לבצע הליך אבחון מדויק ביותר אשר מאפשר למעבדת מחשבים המתמחה בתיקון מחשבים ניידים לבצע תיקונים שמחירם מצדיק את ההשקעה וזאת בשל היכולת לאתר מקורות תקלה ספציפיים וכך לבצע תיקון או החלפת חלקים משניים במחשב הנייד ללא הצורך בפסילת מכלולים שלמים.
לקריאה נוספת:
דוגמאות לתיקונים ספציפיים הניתנים לביצוע במעבדת מחשבים חדשנית המתמחה בתיקון מחשבים ניידים. תקלות אלה היו בעבר גורמות להשבתת המחשב הנייד בשל חוסר כדאיות כלכלית לתקנו ואילצו את המשתמשים להשקיע ולרכוש מחשב נייד חדש.
ניתן למצוא דוגמאות בשפע, ואם הינכם משתמשים במחשב נייד סביר להניח שחוויתם תקלות כמו גם הזדמנויות בהן עלתה השאלה האם כדאי להשקיע בתיקון המחשב.
לפניכם מספר דוגמאות לתקלות ואפשרויות תיקון הניתנות לביצוע היום במעבדת מחשבים
- החלפת מקלדת – בעבר היה מקובל להשבית מחשב וכיום ניתן לבצע תיקון ברוב המחשבים הניידים
- הוספת זיכרונות – כאשר המחשב אינו פועל מהר עדין ניתן לשדרג את הזיכרון ולהמשיך להשתמש בו.
- החלפת כרטיס מסך – לעתים לאר השימוש בתכנות בעלות דרישה לכרטיס מסך חזק או בשל תקלה בישן ניתן לבצע החלפה או הוספה ( תלוי ביצרן המחשב).
- החלפת כניסת USB – מאחר ונעשה שימוש אינטנסיבי בכניסות אלה מתעורר הצורך בהחלפת השקע.
- החלפת כבל בלוח האם – לעתים ניתן להימנע מהחלפת לוח אם כולו, על ידי אבחון מדויק בכלי האבחון המצויים במעבדת מחשבים, וכך ולהסתפק בתיקון "מקומי " בלבד של החלפת כבל, במקום להחליף את לוח האם כולו, שעלותו גבוהה ולא תמיד מוצדקת כלכלית.
- החלפת מסך/מסך מגע – ניתן להחליף כיום בעלות סבירה את מסך המחשב הנייד כך שגם אם נגרם נזק מפגיעה מכנית או בלאי משימוש או כל תקלה אחרת. הרי שאין צורך להשבית את המחשב.
לסיום נציין שניתן כיום לבצע תיקון במחשבים ניידים ללא עלות גבוהה מדי, ובלבד שתפנו למעבדת מחשבים בעלת האמצעים הטכנולוגיים החדשניים, המאפשרים אבחון תקלות מקומיות.
כך יימנע מכם להיכנס להוצאות משמעותיות בתיקון גדול והחלפת מכלולים שלמים או לחלופין תיאלצו להשבית את מחשבכם מחוסר כדאיות כלכלית להמשיך ולתקנו. מובן שהתוצאה מצעד שכזה הינה הצורך ברכישת מחשב נייד חדש שעלותו גבוהה וכניסה להוצאה לא מתוכננת.